Rechten van kinderen

Het project ‘bescherming van rechten van kinderen ‘.

Voor dit project is er een goede samenwerking met de ngo LAMP. De belangrijkste resultaten zijn:

Image
Image
Image
1
Een kindercentrum is opgericht waar ouders en kinderen welkom zijn. Dikwijls zijn het klachten van verwaarlozing, discriminatie en (seksuele) uitbuiting of vragen voor een erkenning als persoon met een beperking en de bijhorende sociale uitkering en opvang.
2
De deelstaatregering zorgt opnieuw voor SADAREM-certificaten, een objectieve beoordeling van het percentage van invaliditeit. De begunstigde krijgt een unieke identiteitskaart met bepaling van zijn handicap en zijn rechten op revalidatie en hulp.
3
Overleg op alle niveaus met diensten en overheden die te maken hebben met kinderrechten.
4
Het openen van een Child Line Help Desk of hulppost voor kinderen in nood. Ze vangen straatkinderen op die om allerlei redenen ronddolen. De hulpline 1098 is permanent bereikbaar.
5
Institutionele zorg werd opnieuw geactiveerd voor kinderen met verstandelijke beperking.
6
Een handboek werd op 6.000 exemplaren uitgegeven. Samen met het bijbehorend trainingsmodule en posters werden ze aan 42 plaatselijke ngo’s geschonken.
7
Naar aanleiding van de nationale verkiezingen werd een memorandum opgesteld om een betere afstemming te bereiken tussen alle afdelingen die kinderenrechten behartigen en om de continuïteit van het Kindercentrum te garanderen.

 

Eind 2023 vroeg de ngo Lamp om dit project nog 1 jaar te steunen om dezelfde succesvolle resultaten te kunnen bereiken in alle districten van de staat Andhra Pradesh.
Mevr. Subbayamma werd als trainingscoördinator op staatsniveau (DAPC – Differently Abled Peoples Collective) aangesteld.

Wie zijn wij

Balavikas betekent:
‘Integrale ontwikkeling van kinderen'

Contact

vzw Balavikas
Bolk 11A bus 3
2350 Vosselaar
Erkenningnr.: 0810-770-144
Email : balavikasvzw@gmail.com

Lees onze nieuwsbrieven

nb32 Op regelmatige basis verzenden we een Nieuwsbrief. Wens je onze Nieuwsbrief te ontvangen, laat dan hier je e-mail adres achter.
Hierdoor blijf je constant op de hoogte van onze activiteiten. Je kan alvast de vorige uitgaven bekijken op onze pagina 'Nieuws'

Nieuwsbrief

Weet dat jouw steun en aanwezigheid op onze activiteiten ons heel veel plezier doen.
Samen met jou maken we alles beter..
Ga naar onze contact pagina en vraag naar onze nieuwsbrief.

logo balavikas60